Magento 2 komt eraan

Na het succes van de Magento 1 versies is het Magento Team in het proces van het ontwikkelen Magento 2. Magento 2 is een open source e-commerce project heeft als doel de verbetering van de Magento Core-producten. Met de nieuwe en verbeterde functies in Magento 2, zullen ontwikkelaars in staat zijn om meer functionaliteit aan te bieden aan online winkeleigenaren en de groei van het platform voort te zetten. Magento 2 is een toekomstige versie van het Magento e-commerce software, die momenteel nog in de ontwikkelingsfase is.
Dit is de eerste van de vele berichten in de komende maanden, dat nog meer inzicht en updates over de voortgang, proces, technische architectuur
en strategie zal geven, evenals vele andere facetten die dit belangrijke project en mijlpaal voor de Magento communtiy zal betekenen.

Sommige functies van Magento 2

  • Magento 2.0 zal draaien op PHP 5.3 en het Zend Framework net als 1.0. En het zal MSSQL, Oracle en enkele andere database ook ondersteunen. Dit is een goed nieuws voor Windows-Server platform. We kunnen zien dat Magento blijft groeien en ernaar streeft meer en meer populaire platforms te ondersteunen.
  • Performance is altijd een probleem voor Magento, het belast de server resources nogal en niet het efficiĆ«ntste. Het team van Magento blijft werken aan het verbeteren van de prestaties van Magento versie na versie. Met de 2.0 zal de prestatie van Magento ten minste 20% meer sneller dan de laatste Magento 1.x versie.
  • Magento 2.0 maakt gebruik van jQuery bibliotheek als standaard JavaScript-bibliotheek. Dat is een groot pluspunt voor degenen die willen om zich te ontdoen van conflicten tussen het gebruik van prototype en jQuery.
  • De modules zoals catalogus, klant, kassa, CMS, verkoop zijn nu componenten met een hoge code koppeling tussen elkaar. In versie 2 als je een bepaalde module niet wilt gebruiken, kun je deze gewoon uitschakelen en een eigen module schrijven.
  • Magento gebruikt het Zend Framework, maar de mappen structuur van Magento 1.x-serie zijn heel verschillend van het Zend Framework. Voor Magento 2.0, zullen de mappen structuren vrij gelijkaardig zijn aan het Zend Framework. Themes ontwikkeling voor dingen zoals lay-out sjablonen, CSS, afbeeldingen, JavaScript worden modulair. Je beheert ze allemaal binnen een module map.

De admin backend

  • Introductie van de visual editor. De Visual Design Editor is een eenvoudig te gebruiken, “drag and drop” interface voor het bewerken van de Magento pagina-indeling. Uitvoering van de Visual Design Editor betekent dat het wijzigen van de opstelling en configuratie van Containers en Blocks niet meer specialistische technische kennis vereist; veel van deze veranderingen kunnen gemakkelijk worden gemaakt in het Admin Panel door een beheerder van deze site. De Visual Design Editor vertegenwoordigt website pagina’s en pagina typen als een verzameling van blok-elementen: Blokken en Containers.
  • Nieuwe look & feel van backend UI – een nieuw Magento 2 backend thema.
  • Verwijdering van categorie tree voor het maken van een product pagina in Admin. Toevoeging van slepen van product afbeeldingen, drag and drop. Functie voor het wijzigen en instellen van attributen bij het maken en bewerken van een product pagina.

Comments are closed.